Carola Veldhuizen

Leer mij kennen

Ik ben geboren en getogen in Renswoude. Als kind vond ik het heerlijk om buiten te spelen, hutten te bouwen of samen met mijn broer met de Lego te spelen. Ik hield echt van dingen bouwen en creëren. Samen nadenken over hoe we een situatie het beste konden aanpakken en uitdagingen konden oplossen. Dat oplossingsgerichte heeft mij geholpen om heel veel moeilijke situaties te kunnen doorstaan.

Op jonge leeftijd kreeg ik verschillende ziektes. Hierdoor begon ik mij aan te passen. Ik deed dingen die ik eigenlijk niet aankon. Ik merkte al snel dat ik anders was en dat ik niet kon wat andere kinderen wel konden. Niet alleen ik ontdekte dat, ook mijn klasgenootjes merkten het op.

En hoewel ikzelf graag keek naar wat ik wel kon, had ik het idee dat er op school overal gekeken werd naar wat ik niet kon.
Ik werd behoorlijk gepest maar durfde daar niets over te zeggen, omdat mijn ouders al zoveel ‘problemen hadden door mij’. Tenminste dat had ik mezelf wijs gemaakt. Ik moest vaak naar het ziekenhuis en therapeuten. Om te vertellen dat ik ook nog eens gepest werd, voelde voor mij alsof ik echt helemaal niets zelf kon.
En daar ontstond mijn overlevingsmechanisme: ‘alles zelf doen’.

In de loop van de jaren ontwikkelde ik 9 verschillende ziektes.

Mijn lichaam raakte uitgeput en alle artsen zaten met de handen in het haar. Ze konden niets meer voor me betekenen. Maar ik bleef vechten en doorgaan!

In december 2012 kwam het keerpunt. Mijn vader bekende dat hij gebeden had of ik snel mocht sterven, omdat dit lijden onmenselijk was. Dit was voor mij het teken om op te mogen geven. Ik hoefde niet meer te vechten. Mijn ouders konden mij loslaten en teruggeven aan God.

God was mijn vaste fundament geweest! Nadat ik op 15-jarige leeftijd een hartstilstand heb gehad, realiseerde ik mij dat ik een zoveelste kans gekregen had. Ik mocht die benutten tot eer van Hem. Ik wist dat God van me hield en ik zag langzaam maar zeker uit naar het eeuwige leven.

Mijn genezing

Van bijna dood naar springlevend

Op 18 januari 2013 was er een vrouwendag in Renswoude en ik was daar aanwezig om, met het laatste beetje kracht wat ik nog had, te tolken voor 2 dove vrouwen. Halverwege de middag kwam er een man naar me toe en vroeg of hij voor mij mocht bidden. Later die middag deed hij dat en genas ik!

Wat een onbeschrijfelijke gebeurtenis was dat!

In de tijd erna ben ik begonnen met opnieuw leren leven. Bijna iedereen zei: ‘oh wat fijn! Nu kan je alles weer!’ En bij mij riep dat vooral de vraag op: Wat is alles? En niet “weer” maar ik kan “ineens alles”. Op de zondag er na hielden we een dankdienst in de kerk. Dit was heel bijzonder en ik hoopte stiekem dat er uitgelegd zou worden wat er nu gebeurd was. Want zelf snapte ik het ook niet helemaal. Ik was overweldigd door de gezondheid!

Van bijna dood naar springlevend! Van rolstoel naar huppelen. Van 21 medicijnen per dag naar 0. Van heel veel pijn naar geen pijn en van ontzettend vermoeid naar bruisend van energie!

In de jaren er na ben ik gewoon gaan leven zoals ik dacht dat de bedoeling was. Met altijd in mijn achterhoofd dat elke nieuwe dag genade van God is. Vanaf het moment dat ik genezen ben, leef ik in Genadetijd en die tijd wilde ik volop benutten!

Ik ging Theologie studeren om mijn roeping na te volgen en mijn spreekangst te overwinnen. De vierjarige fulltime opleiding rondde ik in 3 jaar af. Langzaam verviel ik in oude patronen en overlevingsmechanismen. Dingen die ik had ontwikkeld in de tijd dat ik ziek was en waarvan ik dacht dat ze nodig waren.

Maar als je al lichtelijk perfectionistisch bent, en je jezelf hebt aangeleerd om alles zelf te willen doen, dan is het moeilijkste woord om te zeggen: ‘HELP’.

Ik liep vast en ben met behulp van een coach gaan zoeken waar al die overlevingsmechanismen vandaan kwamen. Naar de dingen die ik gemist had na mijn genezing en hoe ik God kon dienen door anderen hierin te helpen. En dat is wat ik voor jou wil en kan betekenen.

Je hoeft niet in je oude leven vast te blijven zitten, je mag het nieuwe leven volledig benutten én nog belangrijker: Je hoeft het nieuwe leven niet alléén aan!

Verlang jij ernaar om te ontdekken wat Gods bedoeling is in jouw leven?

Verlang jij ernaar om te ontdekken welke overlevingsmechanismen jij ontwikkeld hebt en welke je niet meer nodig hebt?

Verlang jij ernaar om je nieuwe leven volledig te benutten?

Neem dan contact met me op en laten we ontdekken wat God allemaal voor jou in petto heeft.