Gastles Pastoraat

Pastorale zorg: het kloppende hart van iedere gemeente

Zodra je gevoelige onderwerpen behandelt uit de Bijbel,
moeten de mensen weten waar ze met hun vragen naar toe kunnen.

Pastoraat voor iemand die genezen is?

In de afgelopen jaren is er veel verandert op het gebied van pastoraat. Gespreksonderwerpen veranderen met dat wat er in de wereld leeft. Er is steeds meer aandacht voor gebedsgenezing.

Vaak wordt dit gevoelige onderwerp aan de kant geschoven of beantwoordt met algemene antwoorden. Maar de kans is groot dat de studenten die nu opgeleid worden tot pastoraal medewerker in hun stage of tijdens hun loopbaan te maken krijgen met vragen als:

Worden er in deze tijd nog mensen genezen? Waar hebben ze dan precies behoefte aan? Hebben ze vragen? Of hoe gaan ze om met deze indrukwekkende gebeurtenis. Veel vragen waar eigenlijk niemand binnen de huidige opleidingen antwoord op weet.

Volledige informatie zonder zelf de specifieke kennis te hebben.

Hoe fijn zou het dan zijn als je niet zelf antwoorden hoeft te geven op vragen waar je de antwoorden eigenlijk niet op weet?

Hoe zou je het vinden als je je studenten zo volledig mogelijk op kunt leiden? En zij over zo veel mogelijk informatie te voorzien zodat zij de beste geestelijke zorg kunnen bieden?

Dat kan door middel van een gastles van mij over het pastoraat voor deze specifieke doelgroep

Ervaring en expertise

Tijdens deze gastles over bijzonder Pastoraat neem ik je mee in alle informatie en kennis die je zou moeten weten als je het gesprek aangaat met iemand die genezen is na gebed.

Naast mijn eigen ervaring op dit gebied zal ik ook informatie delen uit het onderzoek wat ik gestart ben rondom gebedsgenezing.

In 2020 deden ruim 50 mensen mee die na gebed genezen zijn.
Een aantal aspecten die hier uit sprongen waren het 'gebrek' aan de juiste nazorg en de gevolgen daarvan. Maar gelukkig geven ze ook aan wat zij nodig hadden en hebben en die informatie wil ik graag met jullie delen.

Is dit een vraagstuk waar jij mee aan de slag wilt? Neem gerust contact met me op.